Recommended if You Like
The Exploited The Varukers UK Subs

Genres You Will Love
Moods: Mood: Angry Metal/Punk: Garage Punk Rock: Punk Metal/Punk: British Punk

By Location
Netherlands

Links
Official Bandsite Facebook Page

Die Nakse Bananen

Wat op 1 januari 1990 begon als een muzikale guerilla tegen de versaaïng is anno vandaag uitgegroeid tot één van ’s-neerlands bekendste punkbands Die Nakse Bananen. Geliefd, gehaat, bemind, bedreigd, gedist, gewaardeerd, opgemerkt en genegeerd: Die Nakse Bananen heeft het allemaal gezien, beleefd en meegemaakt. Daar waar Die Nakse Bananen verschijnen gebeurd iets en meestal zijn pappa’s en mama’s daar niet blij mee!

Reeds vanaf de allereerste seconde heeft Die Nakse Bananen een gevestigde reputatie weten op te bouwen. Chaos en non-conformistische instelling dwingt een ieder tot het innemen van een stelling. Je bent voor of tegen, er is geen tussenweg. Die Nakse Bananen roept de ‘good old’ punkspirit van weleer op zonder daarbij in nostalgische sentimentele bullshit te vervallen. Zij die de punk vaarwel hebben gezegd of deze uit het oog waren verloren vonden deze tijdens Die Nakse Bananen concerten weer terug.

De mix van allerlei punkstijlen en dito varianten laat menig hart sneller kloppen, zet aan tot het nuttigen van overmatig veel bier en/of chocomel on the rocks ( Straight Edge) gebruik, laat je je oude Dead Kennedys, GBH, Exploited, Sex Pistols, Discharge, Napalm Death, Stooges, Boegies, Toy Dolls en Andre Hazes vinylschijven op zoeken, zet aan tot neurotisch met je geslachtsdelen tegen een betonnen muur beuken, afijn je beseft weer dat je leeft.
Met de demo “de nieuwe bezetting” werd een eerste wapenfeit van een bijna nieuwe line-up gepresenteerd. Na bijdrages te hebben geleverd aan diverse compilatie cd’s en teeps, kondigde de mini cd “Bummer 99” het einde der beschaving aan. De relaese party was goed voor een bijna record (212 betalende bezoekers) voor een “lokaal bandje dat iets te presenteren had’ in de Vlerk te Rotterdam.
Optredens in het gehele binnenland van West-Europa (nl, Belgie, Duitsland en Frankrijk) vonden plaats in grote en kleine zalen, in kraakpanden, schuren en major NON-dependent zwaar gesubsidieerde clubcircuit podia.
“Untitled” zag in het najaar van 2001 het levenslicht. Op deze cd klinken Die Nakse Bananen gevarieerder als nooit tevoren. En zo eigenwijs als dat Die Nakse Bananen is, werd het schijfje in eigen beheer uitgebracht.

Op de Cd “Going Bananas” uit 2008 maakt Die Nakse Bananen nog eens duidelijk waar zij voor staat: recht voor zijn raap punk.

Het heeft weer even geduurd, maar september 2013: Het nieuwe album "13" komt uit! En met een nieuwe frontman hebben Die Nakse Bananen hun best gedaan om zichzelf te overtreffen in 13 "Bananen stijl" knallers. Luister en oordeel zelf!

En voor wie het nog niet weet: punk is niet dood, je bent het alleen vergeten, sukkel!
Huidige bezetting:
Deef de Kanarie: Mountainbike & strot
Iwan de Bolle: Hoorkaan
Nak: Zessnarige vervormer
Jochie: Basstaartjes

Read more...